zpět

Cocktail list

J.COOK

tradice vs. molekulární gastronomie / tradition vs. molecular gastronomy (Sydney)

Objevitel Austrálie James Cook byl inspirací pro koktejl reprezentující Sydney. V tehdejších dobách byl rum oficiálním platidlem, a proto padl výběr báze právě na něj. Jedná se o odkaz na tradice a lokální suroviny s příměsí těch asijských v kombinaci s moderními přístupy v molekulární gastronomii. Nikdy nezapomeneme na den, kdy nám pánové z jednoho tamního baru poprvé ukázali využití suchého ledu. Jedná se o „smash“ s rumem, naší teriyaki omáčkou, zázvorem a mučenkou.

James Cook, the explorer who discovered Australia was the inspiration for our cocktail representing Sydney. In his era, rum was an official medium of exchange, therefore the choice fell on it as a base. It is a reference to traditions and local ingredients with the addition of Asian fusion in combination with modern approaches in molecular gastronomy. We will never forget the day when the gentlemen from one of Sydney´s bars showed us how to use dry ice. This is a „smash“ with rum, our teriyaki sauce, ginger and passion fruit.

hlavní strana

nahoru