zpět

Cocktail list

SHRUB MARTINI

konzervace čerstvých potravin / preserving of fresh food  (Moskva)


Technika konzervace surovin pomocí octa a cukru je známa již z Anglie z 15. století. Výroba „shrubů“ se časem usídlila zejména v Rusku, kde si lidé díky tomu mohli v často nehostinné krajině uchovávat nejrůznější potraviny. A tak není divu, že se dnes v okázalých moskevských koktejlových barech objevují zajímavé shruby čím dál častěji. Pro naše martini jsme vybrali jako základ šťavnatou červenou řepu.

The technique of preserving raw materials using vinegar and sugar has been known since the 15th century when it was introduced in England. The production of „shrubs“ has become particularly prevalent in Russia, where people were able to store a variety of eatables in the mostly hostile landscape. It is thus no wonder that contemporary spectacular Moscow cocktail bars take an interest in shrubs which appear increasingly often and in various forms. For our Martini cocktail we chose a juicy beet-root as a base.

hlavní strana

nahoru